Şeker hastaları oruç tutabilir mi

Şeker hastalığı başlangıç aşamasında olan; günde yalnızca bir tek ve şeker düşüklüğüne neden olmayan ilaç kullanan hastaların oruç tutması, doktorlarından da onay alınarak mümkün olabilir. Ancak özellikle şekeri düşürücü bazı grup ilaçları ve insülin kullanan hastaların oruç tutmaları sakıncalıdır.Aug 7, 2012

Diyabet hastası oruç tutarsa ne olur?

Yüksek riskli diyabet hastaları oruç tuttukları takdirde, özellikle ciddi kan şekeri düşüklüğü (hipoglisemi), diyabetik koma (ketoasidoz), vücutta ciddi susuzluk (dehidratasyon) ve damarlarda pıhtılaşmaya meyil (tromboz) risklerine maruz kalabilirler.

Tip 2 şeker hastası oruç tutabilir mi?

Örneğin sadece insülin direnci veya gizli şekeri olanların oruç tutmasında sakınca yoktur. Yine Tip 2 diyabeti olan ama diyetin yanında sadece şeker dengeleyici ilaç kullanan, henüz şeker düşürücü ilaç ya da insülin kullanmayan diyabetliler oruç tutabilir.

Tip 1 diyabetliler oruç tutabilir mi?

Tip 1 diyabet hastaları, hayat boyu insülin kullanmak zorundadırlar. Bu insülinler genel olarak günde 3 veya 4 doz şeklinde uygulanır. Kimi Tip 1 diyabet hastaları da insülin pompası ile kan şekerlerini kontrol altına almaya çalışırlar. Bu yüzden bu hastaların oruç tutmaları mümkün değildir.

Oruç tutmak kan şekerini düşürür mü?

Oruç tutmak kan şekeri dengesini ciddi düzeyde etkileyebiliyor. Kan şekeri ayarının bozulması, bilhassa sık ortaya çıkan kan şekeri düşmeleri (hipoglisemi: kan şeker seviyesinin 60 mg/dl ve altına inmesi) oruç tutmaya kalkan şeker hastaları için önemli bir sorundur.

Şeker hastaları çok su içer mi?

Özellikle diyabet hastaları mutlaka günde yedi-sekiz bardak su içmeli. Çünkü şekeri en iyi düşüren şey sudur. Kandaki yüksek şeker vücuttan suyla atılır.

Reaktif hipoglisemi nasıl tedavi edilir?

Reaktif hipoglisemisi olan kişilerde günlük posa alımı çok önemlidir. Reaktif hipoglisemide posa alımı, kan şekerini dengeleme özelliğinden dolayı çok önemlidir. Posa içeriği yüksek olan besinler her öğün belirli miktarlarda alınmalıdır. Tam tahıllı besinler, kurubaklagiller, sebze ve meyveler gibi.

Şeker hastaları ne yemeli ne içmeli?

Beyaz ekmek, makarna, pirinç, mısır, mısır gevreği, şekerli gıdalar yerine meyve, sebze, tam tahıl, kuru baklagiller (fasulye, nohut, bezelye ve mercimek) ve düşük yağ içeren süt ürünleri gibi sağlıklı karbonhidratlar tercih edilmelidir.

Related Post

Kütübü tisa nedirKütübü tisa nedir

kütüb-i sitte'ye üç eser in ilave edilmesiyle anılan meşhur dokuz hadis mecmuasından biri. ilave edilen eserler; dârimî (ö. 255/868)'nin es-sünen'i, imam mâlik (ö. 179/795)'in muvatta'ı, ahmed ibn hanbel (ö. 241/855)'in

Turkce kurtce sozlukTurkce kurtce sozluk

Kürtçe Türkçe Türkçe Kürtçe orta boy sözlüğünün yazarı kimdir? Kürtçe-Türkçe Türkçe-Kürtçe Sözlük / Kurdi-Tırki Tırki-Kurdi Ferheng Basım Dili Kürtçe, Türkçe Boyut Normal Boy Sayfa Sayısı 636 Yazar Kolektif Delalamin Kürtçe