Çalıntı telefon satmak

Çalıntı telefon almak suç mu?

Suç eşyasını satın alma veya kabul etme suçu kasten işlenebilen bir suçtur. Yani, fail tarafından satın alınan veya kabul edilen malın başka bir suçtan elde edildiğinin bilinmesi gerekir. Örneğin, hırsızlık, suçundan elde edildiği halde, bilmeden çalıntı malı satın alan kişi bu suç nedeniyle cezalandırılamaz.

Bilmeden çalıntı mal almanın cezası nedir?

MADDE 165. Bir suçun işlenmesiyle elde edilen eşyayı veya diğer malvarlığı değerini, bu suçun işlenmesine iştirak etmeksizin, satan, devreden, satın alan veya kabul eden kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis ve onbin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır.

Telefonum çalındı ne yapmalıyım Ekşi?

telefonunuzu çaldırdığınız yer savcılığına adresinizi, çalınan telefonunuzun imei numarasını, çaldırdığınız telefonda son kullandığınız hattın numarasını, fatura fotokopisini *içeren bir dilekçeyle başvurun. dilekçenizi verince savcılık ifadenizi alacaktır.

Bir telefonun çalıntı olup olmadığı nasıl anlaşılır?

https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama E-Devlet sistemi üzerinde bir çok sorgulama işlemi yapılmaktadır. Bu hizmetlerden biride mobil cihazlarınızın yasal yollardan ile ithal edilip-edilmediğini veya kayıp/çalıntı olup-olmadığını cihazınıza ait imei numarasından sorgulayarak öğrenebilmenizdir.

Çalıntı Motor cezası nedir?

Çalıntı motor almanın cezası nedir sorusunun cevabını TCK 165'te bulabiliriz. TCK 165'e göre çalıntı olduğunu bildiğimiz motoru alırsak veya hediye dahi olursa kabul edersek TCK 165 çerçevesinde 6 aya kadar hapis veya 10 bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır.

Faturasız telefon almak suç mu?

Faturasız ürün ve çalıntı mal satın almak suç teşkil eder ve faturasız satılan eşyaların kaçak ya da çalıntı mal olma olasılığı yüksektir. … Eğer bir ürünün faturası yoksa bu, o ürünün yasal bir garantisi olmadığı anlamına gelir. Bu bağlamda tüketiciye verilen garanti belgesi ürünün garantili olduğu anlamına gelmez.

Alınan mal çalıntı çıkarsa ne olur?

Suç eşyasının satın alınması veya devredilmesi suçunun faili 6 aydan 3 yıla kadar hapis ve onbin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır. İlgili kanun maddesinin devamında suç eşyasının satın alınması veya devredilmesi suçunun şahsi cezasızlık halleri sayılmıştır.

Related Post