Türkiye ligi puan rekoru

Türkiye Birinci Futbol Ligi'nde en çok puan toplayan şampiyon galibiyet başına 2 puan verilen dönemde 1962-63 sezonunda 67 puanla Galatasaray, galibiyet başına 3 puan verilen dönemde 1988-89 sezonunda 93 puanla Fenerbahçe'dir.

Şuan gol kralı kim?

Gol Krallığı Listesi

SFutbolcuToplam
1Andreas Cornelius – Trabzonspor12
2Aleksandar Pesic – Karagümrük12
3Umut Bozok – Kasımpaşa12
4Britt Assombalonga – Adana Demir10

Süper Lig’de en çok puan toplayan takım kimdir?

Trabzonspor, bu sezon 18. hafta sonunda elde ettiği 14 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 45 puan topladı. Karadeniz ekibi, Başakşehir karşısında sahadan puan yada puanlarla ayrılması halinde ilk yarılar itibarıyla Spor Toto Süper Lig'de en çok puan toplayan ekip olarak tarihe geçecek.

Süper Lig gol rekoru kimde?

Lig tarihinin geride kalan 63 sezonunda, gol kralları içinde en fazla skor üreterek bu unvanı yakalayan futbolcu Tanju Çolak. Tanju Çolak, 1987-1988 sezonunda Galatasaray formasıyla 39 gol atarak, Metin Oktay'a ait 38 gollük rekoru kırdı ve Türk futbol tarihine geçti.

Galatasaray tarihi boyunca kaç gol attı?

Sarı-lacivertliler, toplam 2 bin 776 gol kaydederken, Galatasaray ise sadece 6 gol geriden 2 bin 770 gol ile ezeli rakibini izledi. Beşiktaş'ın gol sayısı ise 2 bin 543. Birinci Lig'e en çok takım veren il İstanbul oldu.

2020-2021 gol kralı kim?

Süper Lig'in 20202021 sezonun gol kralı Hatayspor'dan Aaron Salem Boupendza oldu. Sezon boyuna 22 kez fileleri havalandıran Gabonlu futbolcu gol krallığı yarışında zirvede yer aldı.

Süper Ligde gol kralı kim 2021?

Süper Lig 2021-2022 fikstürleri ve sonuçları

OyuncularGoller
1A Pesic Fatih Karagümrük12
2A Cornelius Trabzonspor11
U Bozok Kasımpaşa11
4M Thiam Kayserispor9

En fazla kaç puanla şampiyon olundu?

Ligde en çok puan toplayarak şampiyon olan takım Fenerbahçe. Sarı-lacivertli ekip, 3 puanlı sistemde 1988-1989 sezonunda 36 maçta 93 puan toplayarak rekor kırdı. Lig tarihinde yenilgisiz tek şampiyon Beşiktaş oldu.

Related Post

Gıdalarda kurutma işlemiGıdalarda kurutma işlemi

Kurutma gıdalarda mevcut suyun büyük bir kısmının uzaklaştırılarak, su miktarının (su aktivitesinin) mikroorganizma faaliyetlerini önleyecek seviyeye düşürülmesi işlemidir. Gıda kurutma yöntemleri nelerdir? KURUTMA NEDİR? KURUTMA YÖNTEMLERİ Güneşte Kurutma: Suni Kurutma: