Mürdüm erik reçeli

Şekersiz mürdüm eriği reçeli nasıl yapılır?

Hazırlanışı

  1. Erikleri yıkayıp çekirdeklerini ayırın,
  2. Derin bir tencereye alıp kısık ateşte pişmeye bırakın,
  3. Bu sırada elmaları yıkayıp kabuklarıyla birlikte rendenin kalın tarafıyla rendeleyin,
  4. Rendelediğiniz elmaları eriklere ekleyin,
  5. Arada karıştırarak sulanana kadar pişirin,

Mürdüm eriği reçeli kaç dakika kaynatılır?

Toz şeker ile birlikte kendi suyunu bırakan eriklere; su, çubuk tarçın ve karanfil ekleyin. Kısık ateşte, dibinin tutmaması için aralarda tahta bir kaşıkla karıştırarak reçeli yaklaşık 40 dakika kadar kaynatın.

Mürdüm eriği reçeli nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?

Mürdüm Erik Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Erikleri iyice yıkadıktan sonra ikiye bölün geniş bir tencereye önce erikleri sonrada şekeri koyup sabaha kadar buzdolabında bekletin .
  2. Sabah tereyağını ekleyin. Ocağa koyun kaynayınca altını kısın. …
  3. Bir taşım daha kaynatıp sıcakken kavanozlara koyup ağzını sıkıca kapatın.

1 kilo erik reçeline ne kadar şeker konur?

Kırmızı Erik Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  1. 1 kg. Kırmızı erik.
  2. 4 su bardağı şeker.
  3. 1 çay bardağı su.
  4. 1 çay kaşığı dolusu limon tuzu.

Aug 29, 2015

Reçele şeker yerine ne konur?

Olgunlaşmamış elma ya da ekşi elmaları kabuğu ve çekirdeğiyle birlikte dörde bölüp, bir kilogram elmaya bir litre su ekleyerek kısık ateşte iyice pişirelim ve bir torbaya doldurup süzelim. Ardından çıkan suyu biraz daha kaynatıp koyulaştırabilir ya da hemen reçel yapmada kullanabiliriz.

Mürdüm erik marmelatı nasıl yapılıyor?

Eriklerin kabuklarını almaya gerek yok, blender ile tamamen eziliyor. Blenderdan geçen erik püresini tekrardan tencere içine koyun. Üzerine 2 su bardağı toz şeker ekleyin. Erik marmelatını orta ateş üzerinde sık sık karıştırarak 20 dakika kadar pişirin.

Erik reçeli ne kadar süre kaynatılır?

Erik reçeli için kaynatma süresi yaklaşık 25 dakikadır. 8. Ocaktan indirmeden hemen önce limon suyunu da ekleyerek 5 dakika daha kaynamasını sağlamalısınız. Limon suyu reçelin yoğunlaşmasını sağlar ve mayhoş bir aroma katar. 9. Reçeli, cam kavanozlara sıcakken koymanız önemlidir.

Related Post

E iş nedirE iş nedir

E iş kavramı nedir? E–İş Kavramı E–İş (E-Business), her türlü iş bağlantıları ve bunlarla ilgili kısımların elektronik ortamda yürütülmesini tanımlayan bir kavramdır. E iş uygulaması nedir? Müşteri, tedarikçi ve iş

Tüp baglatma ameliyatıTüp baglatma ameliyatı

Tüp ligasyonu bağlanması tüplerle rahim arasında olan bağlantının kesilmesidir. Ameliyat laparoskopik olarak gerçekleştirilir. Eğer bir doğum olmuşsa rahim göbek hizasında olduğu için göbek deliğinden ufak bir kesiyle girilerek tüpler bağlanır.