Konya gıda kontrol laboratuvarı

Gıda Kontrol Laboratuvarında ne yapılır?

Bakanlığımıza bağlı gıda kontrol laboratuvarları numunelerin mevzuata uygunluğunu tespit etmek amacıyla doğru yöntemlerle ihtiyaç duyulan analizleri yapar. Gıda, gıda ile temas eden madde ve malzemeler ile yemlerin güvenilirliği, hijyen ve kalite analizleri gıda kontrol laboratuvarlarında gerçekleştirilir.

Su Tahlili nerede yapılır konya?

KOSKİ Genel Müdürlüğü; bünyesinde bulunan son sistem cihazlarla donatılmış laboratuvarında, alanında uzman personelleri ile hizmet vermekte ve Konya halkının daha sağlıklı ve kaliteli su kullanmasını sağlamaktadır.

Gıda analizleri nerede yapılır?

Sağlıklı tüketim adına gerçekleştirilen gıda analizleri, gıda analiz laboratuvarları içerisinde yapılmaktadır.

Gıda Kontrol Laboratuvarında kimler çalışabilir?

Kontrol laboratuvarlarında faaliyet ve görev alanına giren konulara göre gıda, süt, su ürünleri, zootekni, toprak, bitki koruma, tarla ve bahçe bitkileri bölümü mezunu ziraat mühendisi, gıda mühendisi, kimya mühendisi, kimyager, su ürünleri mühendisi, veteriner hekim, biyolog, polimer mühendisi, diyetisyen, tekniker, …

Gıda analiz Laboratuvarı ne iş yapar?

Gıda Laboratuvar Elemanı, her türlü gıdanın üretiminden tüketimine kadar geçen süreç içerisinde alınan numunelerin duyusal, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerini laboratuvarda, kendi başına ve belirli bir süre içerisinde yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.

Su Tahlili kim yapar?

Belediyelerin sorumluluk alanlarından alınan sular için ise analizi yapan laboratuvarın bağlı bulunduğu Halk Sağlığı Müdürlüğü, numuneyi gönderen Halk Sağlığı Müdürlüğüne bir yazı ile analiz ücretini bildirecektir.

Su tahlili nasıl yaptırılır?

Bir test kabını su numunesiyle doldurun , bir test şeridini içine daldırın, kabı döndürün ve test şeridi su numunesinin içindeyken birkaç dakika bekleyin. Şeridi sudan çıkarın ve test şeridindeki renk değişikliklerini kitte bulunan bir renk tablosuyla karşılaştırın.

Related Post