Hangi kronik hastalara maaş verilecek

Kronik hastalara devlet para yardımı yapıyor mu?

3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanununun 2 'nci maddesinin 4 fıkrası kapsamında acil durum olarak kabul edilen Tüberküloz ve SSPE hastalığı nedeniyle psiko-sosyal ve mali kayıp yaşayan hastalar için geliştirilmiş merkezi düzenli nakdi yardım programıdır.

SGK hangi hastalığı olanlara maaş bağlanıyor?

Çalışmaya olanak vermeyen genetik hastalıklar, MS, parkinson, alzheimer, demans, sara ve bazı psikiyatrik hastalıklar, kalp yetmezliği, sindirim sistemi kanamaları, astım, KOAH, uyku bozuklukları için de malul aylığı bağlanabiliyor.

Hastalık maaşı için nereye başvurulur?

Kronik hastalara maaş başvurusu yapmak isteyen vatandaşlar, ikametgâhlarının bulunduğu il/ilçede yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıflarına başvuruda bulunması gerekiyor.

Kronik hastalara yardım başvurusu nasıl yapılır?

Başvurular hastaların ikametgâhlarının bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına yapılır. Başvurularda, hastanın kronik hastalığına ve cihaz kullanması gerektiğine ilişkin sağlık raporu başvuran tarafından SYD Vakfına ibraz edilir.

Kronik hastalık yardımı ne zaman ödenecek?

Kronik hastalık yardım ödemelerinin bugün itibarıyla, diğer ödemelerin de 25-28 Ekim 2021 tarihleri arasında gerçekleşeceğini bildiren Bakan Yanık, “ Böylece 5 başlıkta ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yaklaşık 90 milyon TL sosyal yardım ödemesi yapacağız” ifadelerini kullandı.

Kronik hastalar nelerden yararlanır?

Kronik hastalara yönelik yardım programı temelde Tüberküloz ve SSPE hastalığı nedeniyle psiko-sosyal ve mali kayıp yaşayanlar için verilen nakdi yardımları kapsar. Nakdi yardımın yanında özellikle cihaza bağlı yaşayan ihtiyaç sahibi kronik hastalara elektrik fatura bedeli ve kesintisiz güç desteği kaynağı sağlanır.

Böbrek nakilli hastalar maaş alabilir mi?

Yayımlandığı 16 Aralık 2010 günü yürürlüğe giren yeni yönetmelik gereğince, artık renal transplantasyon yani böbrek naklinin oranı yüzde 40'tan yüzde 70'e çıkarıldı. Bu değişiklik sonrasında artık malulen emekli edildikten sonra böbrek nakli olan SSK ve Bağ-Kur'luların malullük aylıkları kesilmeyecek.

Related Post

Boy uzatma tedavisiBoy uzatma tedavisi

Uzatma, kemiğin cerrahi işlemle kesilmesi ve kesilen kemik parçalarını uzun bir süreçte, her gün 1 milimetre civarı, birbirinden ayırarak yapılır. Böylece açılan boşlukta yeni kemik dokusu oluşur ve kemikte uzama