Fırında hamsili pilav

Hamsili iç pilav nasıl yapılır?

Hamsili Pilav Nasıl Yapılır?

  1. Hamsileri iyice temizleyip yıkadıktan sonra bir kevgirde mısır unuyla harmanlayın. …
  2. Pirinci birer tatlı kaşığı tuz ve limon suyu ilave edilmiş sıcak suda yarım saat beklettikten sonra süzün.
  3. Soğanları temizleyip ince kıyın. …
  4. Dolmalık fıstıkları ilave edip birkaç dakika daha kavurun.

Hamsili pilav kaç dakikada pişer?

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, hamsilerin üzeri pembeleşene kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız hamsili pilavı, 5-10 dakika oda ısısında dinlendirdikten sonra dilimleyerek sevdiklerinizle paylaşın.

Hamsili pilava ne konur?

Hamsi Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  1. 1,5 kilo hamsi.
  2. 3 adet soğan (rendelenmiş)
  3. 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık.
  4. 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  5. 1,5 su bardağı pirinç
  6. 1 tatlı kaşığı yenibahar.
  7. 1 tatlı kaşığı karabiber.
  8. Maydanoz.

Hamsili pilav hangi yöreye ait?

Hamsili pilav (Lazca: Kapça princoni), Rize ve Trabzon başta olmak üzere Karadeniz Bölgesinde tüketilen bir hamsi yemeğidir.

Güzel hamsi buğulama nasıl yapılır?

Hamsi Buğulama Nasıl Yapılır?

  1. Hamsileri temizleyip kılçıklarını ayıklayın. …
  2. Domates, soğan ve limonları ince halkalar halinde dilimleyin. …
  3. Hamsileri derin bir kaba alın. …
  4. Üzerine domates, limon ve soğan halkalarını değişimli olarak yerleştirin. …
  5. Kapağı kapalı olarak orta ateşte 15 dakika pişirin ve 5-6 dakika dinlendirin.

Teflon tavada hamsi nasıl yapılır?

Teflon tavayı az yağlayın. Mısır unu ile tuzu bir kapta karıştırın. Daha sonra balıkların dış yüzeyini mısır ununa batırıp tavaya resimdeki gibi dizin. Orta ateşte kızarınca düz bir kapağa ters çevirin ve daha sonra diğer tarafı üzerine tavaya koyarak pişirin.

Hamsi kapama nasıl yapılır?

Hamsi Kapama Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Hamsilerin kılçıklarını çıkarıyoruz.
  2. Maydanoz, taze soğan, yumurta, karabiber ve tuzu karıştırıyoruz.
  3. Hamsiyi alıp, arasına sürüyoruz ve diğer hamsiyi de üzerine kapatıyoruz.
  4. Mısır ununa bulayıp, zeytinyağında pişiriyoruz.

Nov 9, 2016

Related Post