Devlet memurlarına verilen disiplin cezaları

Devlet memurlarına eylemlerinin ağırlığına göre; uyarma, kınama, aylıktan kesme, kademe ilerlemesinin durdurulması ve devlet memurluğundan çıkarma cezaları verilmektedir.Jul 8, 2021

Devlet memuru ne kadar ceza alırsa isten atılır?

(657 sayılı kanun m.48/5). Kasten işlenen bir suçtan 1 yıl veya daha fazla hapis cezasının memuriyet görevi sırasında işlenmesi halinde, kişinin memuriyet görevi sona erer. Mahkum olunan 1 yıl hapis cezası adli para cezasına çevrildiği takdirde memuriyet engeli ortadan kalkar.

Devlet memurlarına disiplin cezası nasıl verilir?

Disiplin Cezası Vermeye Yetkili Amir ve Kurullar Devlet memurluğundan çıkarma cezası amirlerin bu yoldaki isteği üzerine, memurun bağlı bulunduğu kurumun yüksek disiplin kurulu kararı ile verilir. Disiplin kurulu ve yüksek disiplin kurulunun ayrı bir ceza tayinine yetkisi yoktur, cezayı kabul veya reddeder.

Memura cezayı kim verir?

MADDE 24- (1) Uyarma, kınama ve aylıktan kesme disiplin cezası gerektiren fiil veya hâli bulunan memurlar hakkında disiplin soruşturması açılması ve ceza verilmesine ilişkin hususlarda yetkili disiplin amirleri, disipline aykırı fiil veya hâlin işlendiği sırada memurun görev yerindeki disiplin amirleridir.

Memura disiplin cezası kaç gün içinde verilir?

Disiplin amirleri uyarma, kınama ve aylıktan kesme cezalarını soruşturmanın tamamlandığı günden itibaren 15 gün içinde vermek zorundadırlar. 1/30 – 1/8 arasında kesinti yapılmasıdır.) memurun, bulunduğu kademede ilerlemesinin 1 – 3 yıl durdurulmasıdır.)

Memur en fazla ne kadar açıkta kalır?

Görevden uzaklaştırma tedbiri; bir disiplin kovuşturmasından kaynaklandığı hallerde en çok 3 ay devam edebilir. Bu süre sonunda hakkında bir karar verilmediği takdirde memur görevine başlatılır. Bu halde memurun tekrar görevine başlatılması zorunludur.

Memurluktan atılma nedenleri nelerdir?

DEVLET MEMURLUĞUNU SONA ERDİREN HALLER

  1. Çekilme (İstifa) İstifa ile devlet memurları kendi istekleri ile görevlerinden ayrılmaktadırlar. …
  2. Çekilmiş (Müstafi) Sayılma. …
  3. 3. Memurluktan Çıkarma (İhraç) …
  4. Koşullarda Eksiklik. …
  5. Bağdaşmazlık. …
  6. 6. Ölüm. …
  7. 7. Emeklilik.

10 gün göreve gelmeyen memur hakkında nasıl işlem yapılır?

Buna göre, bağlı olduğu kurum tarafından kabul edilen mazereti olmadığı halde, görevine kesintisiz 10 gün süreyle devam etmeyen memurlar çekilme isteğinde bulunmuş sayılır. Keza, aylıksız izin süresi dolduğu halde, devam eden 10 gün içinde görevine dönmeyen memurlar da görevden çekilmiş sayılır.

Related Post