Boğaz altında şişlik

Boğazın altındaki şişlik neden olur?

Bu nedenler arasında enfeksiyonlar, alerjik reaksiyonlar, diş apseleri, kızamık, guatr, kabakulak, farenjit, larenjit, reflü, romatizmal hastalıklar, panik atak, stres ve bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden olan diğer hastalıklar sayılabilir. Boğaz şişliğinin en sık görülen nedeni enfeksiyonlardır.

Çene altında şişlik neden olur?

Çene altı da dahil vücudumuzun çeşitli yerlerinde lenf bezleri mevcuttur. Lenf bezlerinin görevi bakteri ve patojenleri filtreleyip hastalıkları önlemektir. Şayet çenenizin altında şişlik varsa bu durum lenf bezleri ile ilgili bir sorun olduğunu gösterir.

Boğazda lenf bezi şişmesi nasıl anlaşılır?

Lenf bezi şişmesi (büyümesi) belirtileri Lenf düğümlerinde bezelye ya da kiraz büyüklüğünde şişlik hissedilir. Şişliğe dokunmak acı verebilir. Çene altındaki veya boynun her iki tarafındaki şişmiş lenf bezleri, başınızı çevirirken veya yiyecek çiğnerken acıyabilir.

Lenf bezlerinin şişmesine ne iyi gelir?

Lenf bezi şişmesinin nedeni enfeksiyon ise, ilgili bakteri veya virüsle mücadele etmek lenf bezinin inmesini sağlayacaktır. Doktorunuz muayene sonrası gerekli antibiyotik veya antiviral ilacı yazacaktır. Ağrı ve iltihabı azaltmak için ağrı kesiciler ve aspirin işe yarar.

Kulağın altındaki şişlik neden olur?

Kulak altında şişliğin sebepleri farklılık gösterir. Çoğu zaman bunlar yağ bezelerinden kaynaklanır. Kulağın arkasında ve altında lenf bezleri vardır. Vücutta meydana gelen bir enfeksiyon lenf bezlerinin her zamankinden daha fazla çalışmasına yol açar.

Boyun altında şişlik neden olur?

Boyun Lenf Bezi Nedir? Genellikle şişmiş bezeler, bölgesel bir enfeksiyonun sonucu oluşurlar. Bunun nedeni içerisindeki savaşçı hücre (lenfosit- antikor) sayısının artmasıdır. Genelde 1 cm çapına kadar olanlar normal kabul edilebilir.

Çene altında lenf bezleri neden şişer?

Streptokok olarak adlandırılan bakterilerin solunum yollarında meydana getirdiği boğaz enfeksiyonları sebebiyle de çene altı ve boyun bölgesindeki lenf bezlerinde büyüme oluşabilir. Lenfoma, lösemi ve vücudun diğer organlarında oluşan kanserlerinin lenf düğümlerine sıçraması sonucu lenf bezlerinde büyüme görülebilir.

Related Post