Ağaç mantarı yetiştiriciliği

İstiridye mantarı adım adım nasıl yetiştirilir? Talaşı çöp poşetinin tabanına kalın bir tabaka şeklinde yayın, ıslatın ve misel denilen mantar tohumlarını serpin. Üstüne bu sefer daha ince bir tabaka talaş koyup, nemlendirin ve tekrar tohum serpin. Bu şekilde üst üste tüm poşeti doldurup ağzını sıkıca bağlayın.Dec 30, 2019

İstiridye mantarı yetiştiriciliği karlı mı?

İstiridye mantarı yetiştiriciliği oldukça kârlıdır. 100 metrekarelik bir alana yapacağınız 10.000 TL'lik yatırım ile bir ay içerisinde 12.000-15.000 TL arası bir kazanç sağlayabilirsiniz. Yatırım masrafını ilk ayda kazandıktan sonra diğer aylar daha rahat üretim yapabilir ve kâr elde edebilirsiniz.

İstiridye mantarı yetiştirme nasıl olur?

İstiridye mantarını yetiştirmek için Kapalı izolasyonu olan yâda mantar üretimi için özel kurulan mantar seraları veya çadırlarda üretim yapabilirsiniz. Mantar üretim hanelerinde klima, havalandırma, nemlendirme, aydınlatma gibi üretim ekipmanları gereklidir. Yani mantarın doğal ortamını oluşturulması gerekir.

İstiridye mantarı kışın yetişir mi?

Kütüklerde yetiştirilecek olan istiridye mantarları için kütüklerin yeni kesilmiş olması ve sağlıklı olması gerekir. Uygun şartlar sağlandığında serada ve evde de her mevsim yetiştirilebilir.

İstiridye mantarı yetiştirmek için ne lazım?

İstiridye mantarı yetiştirmek için gereken malzemeler, 250 gram mantar tohumu, 10 kg ağaç talaşı ve büyük boy çöp poşetidir.

Bir kompost kaç kilo mantar verir?

Yaklaşık 4 kg – 5 kg arasında mantar çıkar.

İstiridye mantarı yılda kaç defa hasat edilir?

Üretim için seçtiği binada, sıcaklık gibi gerekli koşulları özel olarak hazırlayan ve yaklaşık 400 adet komposttan bugüne kadar 500 kilogram istiridye mantarı üreten Reyhan Gümüş, bu şekilde bir yıl içerisinde 4 kez hasat yapılabildiğini ifade etti.

İstiridye mantarı ne kadar kazandırıyor?

Türkiye'de günlük bir ton üretim ile kültür mantarı zirvede yerini alırken, istiridye mantarı ise üreticisine günde yaklaşık 5 bin TL kazandırıyor.

Related Post