Atatürk ü etkileyen yazarlar

Hangisi Mustafa Kemal’in fikir hayatını etkileyen yazarlardan biridir?

Mustafa Kemal'in fikir hayatını etkileyen yazarlar ve düşünürler kimlerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz. Türk yazar ve düşünürler arasında Ziya Gökalp, Namık Kemal, Mehmet Emin Yurdakul ve Tevfik Fikret gelmektedir.

Mustafa Kemalin kişiliğinin oluşmasına etki eden öğretmenleri kimlerdir?

Harp Okulu ve Akademisindeki öğretmenleri Atatürk'ün özellikle askerlik bilgilerini genişletmesinde etkili olmuşlardır. Atatürk'ün yetişmesinde, onun özellikle Türkçü görüşlerinin gelişmesinde Namık Kemal, Ziya Gökalp, Tevfik Fikret, Mehmet Emin Yurdakul'un da, ayrıca okuduğu kitapların da etkisi olmuştur.

Mehmet Tevfik Bey Atatürk’ü nasıl etkilemiştir?

Askerî İdadi'de Mustafa Kemal'in Tarih öğretmeni Mehmet Tevfik Bey, Mustafa Kemal'e Tarih alanında “Yeni Ufuklar” açmış, O'nda tarih sevgisi oluşturarak, vatanın korunmasında, Türklük bilincinin pekişmesinde, özgürlüğün önemi konusunda şuur oluşturmuştur.

Tevfik Fikret Mustafa Kemali nasıl etkilemiştir?

Fikret'in din anlayışı, Atatürk'ün laiklik anlayışını etkilemiştir. Din artık siyasal ve toplumsal düzeni belirleyen etmen olmaz. Din uğruna savaş yapılmayacaktır. Savaş, vatan savunması olmadıkça cinayet olarak görülecektir.

Mustafa Kemal Atatürkün fikir hayatını etkileyen unsurlar nelerdir?

Atatürk'ün okuduğu yabancı kaynaklar, askeri alandaki kitaplar, tarih sanat ve edebiyat eserleri farklı bir düşünce yapısının oluşturmasında etkilidir. Atatürk'ün, okuduğu kitaplar, eğitim aldığı öğretmenler, ulusal benliğinin ve tarihi yöneten evrensel düşünce biçiminin oluşmasında, önemli bir etkiye sahiptir.

Atatürk’ün Türkçülük düşüncesinin gelişmesinde katkısı olan şair kimdir?

Milliyetçilik ve Türkçülük üzerine kaleme aldığı eserleriyle tanınan şair, yazar, düşünce adamı ve bürokrat Ziya Gökalp anılıyor.

Atatürk’ün en sevdiği öğretmeni kimdir?

Atatürk, Askeri lise öğrenciliğinde tarih öğretmeni Mehmet Tevfik Bey'den aldığı bilgilerle yaşamı boyunca tarihe ilgi duyarak geniş bir tarih kültürüne sahip olmuştur (Çoker;1983).

Related Post